TV: Glödhet Goitom fyramålsskytt (!) mot FFF - AIK hakar på i guldracet

Henok Goitom är glödhet.
När AIK vann mot Falkenberg med 5-1 svarade lagkaptenen för fyra mål och en assist.
Segern innebär att Solnalaget hakar på i guldstriden.
- Det var skönt att göra mål på flera olika sätt, säger Goitom till C More efter matchen.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren.

Efter AIK kryssade mot Elfsborg i den 26:e omgången såg det ut som att Solnalaget hade en lång väg att vandra för att vinna Lennart Johanssons pokal. Men nu är ”Gnaget” med i guldstriden igen - på allvar. Detta efter att lagkaptenen Henok Goitom haft show mot Falkenberg på Falcon Alkoholfri Arena.

Falkenberg satte sig i taskig sits i inledningen av matchen. Efter tio minuter fick målvakten Hampus Nilsson rött kort efter att ha löpt ut på en djupledsboll och sparkat ner Heradi Rashidi. Domaren Martin Strömbergsson valde att visa ut Nilsson för satsningen. FFF tvingades därmed till ett byte där Christoffer Carlsson utgick och målvakten Johan Brattberg fick hoppa in.

- Den satsningen är total hänsynslös och vårdslös, sa C More-kommentatorn Patrik Westberg om Nilssons satsning.

Brattberg fick dock se dig överlistad nästintill direkt. Heradi Rashidi skickade någon minut efter utvisning in ett precist inlägg i straffområdet och där befann sig lagkaptenen Henok Goitom och knoppade in 1-0.

Efter lite mer än halvtimmen spelad utökade AIK sin ledning. Panajotis Dimitriadis slog en passning till Kolbeinn Sightorsson som löpte in bakom FFF:s backlinje. Islänningen avancerade och testade avslut, vilket Brattgård räddade. Men returen hamnade på fötterna hos Henok Goitom, som petade in 2-0.

Trots 2-0-ledning i halvtid tyckte Henok Goitom inte att matchen var över.

- Man måste nog göra det tredje för att det räcker med en fast situation för att det ska bli 2-1. Men vet av egna erfarenheter att om motståndarlaget kan få 2-1 och då ska man ta upp det offensiva och tempot igen. Gör man inte tre mål framåt kan det straffa sig i andra halvlek, sa han till C More i paus.

I den andra halvleken gick det lite stiltje i matchen, men med 20 minuter kvar rasslade det till igen. Då spelade Henok Goitom till Tarik Elyounoussi, som satte dit 3-0. Goitom var dock inte nöjd med två mål och en assist.

Med lite mer än tio minuter kvar av matchen fullbordade lagkaptenen sitt hattrick med ett avslut från straffområdeskanten och bara någon minut senare blev han fyramålsskytt efter att ha tagit ned en djupledsboll och placerat in den bakom Johan Brattgård. I slutet gjorde Falkenberg 5-1 genom Nsima Peter och det blev matchens slutresultat.

Segern innebär att AIK har 59 poäng i allsvenskan, vilket även MFF, Hammarby och Djurgården har. AIK har dock sämre målskillnad än alla dem samtidigt som Djurgården har en match mindre spelad. Solnalaget är för till fället fyra i tabellen.

Falkenbergs FF: Nilsson - Karlsson, Karlsson, Johansson - Söderström, Mathiesen, Björkengren, Ericsson - Carlsson, Porgebnjak, Wede.

AIK: Janosevic - Dimitriadis, Karlsson, Mets - Granli, Larsson, Adu, Elyounoussi, Rashidi- Sigthorsson, Goitom.